Vuurwerk voorlichting

Oud & Nieuw staat weer voor de deur. De eerste vuurwerkknallen zijn al te horen. Begint uw hond ook al schrikachtig te reageren op het vuurwerk en wilt u al wat voor uw hond doen?

Begin dan op tijd supplementen/ training. Geen enkel middel werkt a la minute als wondermiddel tegen extreme angst tijdens Oud & Nieuw. Het is verstandig om al vroeg te beginnen met supplementen om de angstprikkel te verminderen en evt. vuurwerktraining.

Adviezen voor honden die voorgaande jaren angstig waren:

Het is van belang om al in november te beginnen met het geven van een voedingssupplement, dat ervoor zorgt dat de angstprikkel minder goed doorgegeven wordt in de hersenen van de hond. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met supplementen, anders heeft de hond al zoveel angst ontwikkelt (bij iedere knal) in de voorafgaande periode, dat angstverminderende producten niet meer volledig zullen werken.

Wij adviseren u hier graag over.

Verdere adviezen:

  • Laat uw hond niet alleen op de momenten dat er veel vuurwerk wordt afgeschoten in uw buurt.
  • Zorg tijdens wandelingen dat de hond niet kan ontsnappen, houd ze aan de lijn!
  • Sluit ramen, deuren en gordijnen. Dit zorgt ervoor dat de geluiden minder hard in huis hoorbaar zijn en geen felle lichtflitsen te zien zijn.
  • Zorg dat uw hond een eigen veilige plek heeft. Als hij een bench gewend is kunt u deze afdekken met een deken. Creëer al ruime tijd op voorhand deze veilige plek.
  • Negeer uw hond niet, maar stimuleer het angstige gedrag ook niet.  De hond geeft vaak zelf aan wat hij/zij wil. 
  • Blijf zelf ook rustig.
  • Laat uw hond al geruime tijd van tevoren wennen aan de vuurwerk geluidenhttps://www.myhappypet.nl/vuurwerk op deze website staan 3 geluidsfragmenten van vuurwerk. Hierbij staat ook een volledig stappenplan.
  • Sommige honden hebben baat bij een Thundershirt®. Dit vest oefent constante, lichte druk uit op het lichaam van de hond, wat zorgt voor een ontspannen gevoel.
  • Leidt uw hond af met iets lekkers of een speeltje dat uw hond erg leuk vind.

Mocht dit allemaal niet voldoende werken is er nog een diergeneesmiddel dat op de laatste dagen rond Oud & Nieuw extra gegeven kan worden.

Indien u nog vragen heeft stel deze gerust aan de balie.

Wij wensen jullie allemaal een ontspannen Oud & Nieuw