delen via:

Gebitsproducten

Een van de belangrijkste oorzaken van gebitsproblemen bij de hond en de kat is de vorming van tandsteen & tandplaque. Deze worden in de mondholte voortdurend gevormd door bepaalde bestanddelen in het speeksel. Dit vormt op den duur een dun, plakkerig laagje op de tanden en/of kiezen.

Dit laagje noemen we tandplaque en dit bevordert de groei van bacteriën, wat weer kan leiden tot ontstekingen aan het tandvlees (gingivitis). Deze ontstekingen zijn een van de belangrijkste oorzaken van slechte adem bij de hond of kat. Indien u de tandplaque niet dagelijks verwijdert zal zich op termijn omvormen tot tandsteen. Als u dit niet behandelt kan het zo zijn dat de ontstekingen zich verder uitbreiden onder het tandvlees naar het gebitsondersteunende weefsel. Op den duur kunnen de tanden en kiezen hierdoor los gaan zitten en kunnen er zelfs ontstekingen ontstaan elders in het lichaam. 

Het is daarom aan te raden het gebit van uw hond en / of kat goed te verzorgen. Hieronder treft u ons assortiment aan gebitsverzoringsproducten aan:

honden tanden